ΧΑΛΚΙΔΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
- Χαλκίδα
- Αξιοθέατα
- Ερέτρια & Αμάρυνθος
- Δίρφυς & Μεσσάπια
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Η είσοδος της Εύβοιας  

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ IV

Την ευρύτερη περιοχή του ευβοϊκού κέντρου συμπληρώνουν οι Δήμοι Αυλίδας και Ανθηδώνας, που βρίσκονται στην πλευρά της Στερεάς. Δύο περιοχές με πανάρχαιες παρακαταθήκες. Η Αυλίδα πασίγνωστη εδώ και 2.500 χρόνια για το διαχρονικό δράμα της Ιφιγένειας, έγινε το θέατρο και άλλων σημαντικών ιστορικών επεισοδίων, πέραν της σύνδεσής της με τον Τρωικό πόλεμο.

 Η Ανθηδώνα πάλι, σημαντικό προϊστορικό εμπορικό κέντρο, συνδέθηκε στη συνέχεια με την ιστορική πορεία των Θηβαίων και των Βοιωτών. Στις περιοχές των δύο ιδιαίτερων αυτών ευβοϊκών Δήμων εντοπίζουμε σήμερα μια πλειάδα από πανέμορφες κοσμοπολίτικες παραλίες, καθώς και μια ποικιλία από παραλιακά εστιατόρια, ψαροταβέρνες και άλλα παρεμφερή καταστήματα.

 Πολλά στέκια για γαστρίμαργους θα συναντήσουμε και σε μη παραλιακές περιοχές των Δήμων Αυλίδας και Ανθηδώνας.

 Τουριστικοί οικισμοί όπως ο Φάρος, η Παραλία, ο ’γιος Μηνάς, οι Αλυκές κ.α. με τις τουριστικές εγκαταστάσεις τους, δίνουν τον τόνο της ανάπτυξης. ’ξια επίσκεψης είναι τα παρακάτω μνημεία:

Ναός Αυλιδείου Αρτέμιδος. Ερείπια του αρχαίου ναού. 

Κατά τις ανασκαφές, που έγιναν εκεί στο διάστημα 1956-1961, ήλθαν στο φως αρκετά αγάλματα μεταξύ των οποίων της Αρτέμιδος, της Εκάτης κ.α.), επιγραφές, κιονόκρανα, οξυπύθμενοι αμφορείς, ειδώλια, όστρακα, νομίσματα κ.α. Τα ευρήματα αυτά βρίσκονται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. 

Περιοχή της Αρχαίας Ανθηδώνος. Σώζονται ίχνη αρχαίων κτισμάτων και της αποβάθρας, στα παράλια.

Τύμβος Σαλγανέα. Χωματόλοφος, που εικάζεται πως είναι ο τύμβος του πλοηγού Σαλγανέα. Αναγέρθηκε από τον Ξέρξη προς τιμήν του.

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4

 

design & construction by ENTELIA Informatics