ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
- Χαλκίδα
- Ερέτρια & Αμάρυνθος
- Αξιοθέατα Ερέτριας
- Αξιοθέατα Αμάρυνθου
- Δίρφυς & Μεσσάπια
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

   

 Η Ερέτρια, αυτό το λαμπρό μνημείο του ελληνικού πολιτισμικού παρελθόντος, αποτελεί σήμερα, μέσω του πορθμείου της, τη δεύτερη μετά τη Χαλκίδα είσοδο προς την Ανατολική και Νότια Εύβοια. Η ίδια η πόλη, τιμής ένεκεν, αποτελεί μόνη της έναν ξεχωριστό Δήμο. Ο διπλανός Δήμος Αμαρυνθίων με την επίσης ιστορική Αμάρυνθο, συμπληρώνουν την πιο ενδιαφέρουσα, από απόψεως ιστορίας, περιοχή της Εύβοιας.

Η ιστορία και τα πολλά μνημεία όμως δεν αποτελούν το μοναδικό κίνητρο για την επίσκεψη αυτής της, τόσο κοντινής στην Αττική, περιοχής. Οι παραλίες της Ερέτριας και της Αμαρύνθου θεωρούνται από τις πλέον περιζήτητες του Ευβοϊκού, ενώ οι γαστρίμαργοι ικανοποιούν κάθε γευστικό γούστο τους στην πληθώρα των σχετικών καταστημάτων της περιοχής.

Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Εύβοιας, που κάθε χρόνο φιλοξενούν, εκτός από Έλληνες και μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή να εντρυφήσουν την ομορφιά και την ιστορία της.  

Το πορθμείο της Ερέτριας έχει πυκνότατη καθημερινή ανταπόκριση με τον Ωρωπό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόκειται για μια πόλη Μουσείο, στην οποία ο επισκέπτης από την μια μεριά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ιστορία κι από την άλλη έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει απολαμβάνοντας τη θάλασσα του Ευβοϊκού. Το σύγχρονο λιμάνι της πόλης, η ιδιόμορφη και γραφική χερσόνησος, που είναι γνωστή σαν Νησί των Ονείρων σε συνδυασμό με τη γενικότερη τουριστική υποδομή, καθιστούν την Ερέτρια ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Εύβοιας.

 

 Η όμορφη Αμάρυνθος και η ευρύτερη περιοχή της, αποτελούσε κατά την αρχαιότητα έναν από τους κοντινούς Δήμους της μεγάλης Ερέτριας. Πολλοί επιστήμονες μάλιστα τοποθετούν την Ερέτρια των μυκηναϊκών χρόνων στη θέση της σύγχρονης Αμαρύνθου. Εδώ βρισκόταν το περίφημο ιερό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, ευρήματα του οποίου βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο της Ερέτριας.

Εξίσου ενδιαφέρουσα με την παραλιακή περιοχή της σημερινής Αμαρύνθου, είναι και η ευρύτερη (κατ’ εξοχήν ορεινή) περιοχή του Δήμου Αμαρυνθίων. Δεν θα έμενε κανείς αδιάφορος στην πρόκληση μιας περιήγησης του οροπεδίου της Σκοτεινής τόσο πεζοπορώντας, όσο επιβαίνοντας σε ένα 4Χ4.

 

design & construction by ENTELIA Informatics