ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλιακές και Ορεινές Περιοχές
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Νότια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ V

Δρακόσπιτο και αρχαία λατομεία Όχης. Ένα ακόμη μεγάλου ενδιαφέροντος Δρακόσπιτο ακριβώς στην κορυφή της Όχης, στο οποίο έχουν βρεθεί αντικείμενα χρονολογούμενα πριν από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Η πρόσβαση στο Δρακόσπιτο αυτό αποτελεί ευκαιρία για ένα θαυμάσιο οδοιπορικό. Στην ευρύτερη περιοχή σώζονται ίχνη από τα αρχαία λατομεία απ’ όπου εξορυσσόταν το περίφημο πράσινο μάρμαρο της Καρύστου. Εγκαταστάσεις αρχαίων λατομείων με τεράστιες κολώνες συναντάμε σε πολλές περιοχές των Δήμων Στυρέων, Μαρμαρίου και Καρύστου.

 Δεν είναι, ως εκ τούτων, αβάσιμος ο ισχυρισμός πολλών ερευνητών πως τα Δρακόσπιτα μπορεί και να ήταν κατοικίες λατόμων.

 Κοκκινόκαστρο Καρύστου. Η ενετική ακρόπολη, χτισμένη σε αρχαιότερα θεμέλια, στεφανώνει μέχρι σήμερα την όμορφη και ιστορική πρωτεύουσα της Νότιας Εύβοιας.

Γιοκάλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου. Μουσείο με πολλά αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το Λαογραφικό Μουσείο Δεληγιώργη.  

Μπούρτζι. Διώροφο φυλάκιο, που σώζεται σε αρίστη κατάσταση στα ανατολικά του λιμανιού της Καρύστου. Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των δομικών υλικών του υπάρχουν μάρμαρα προερχόμενα από αρχαίο ναό.

Αρχαία Γεραιστός. Χώρος ανασκαφής στη θέση της αρχαίας πόλης. 

Αρχαιολογικός χώρος Πλατανιστού. Ίχνη αρχαίου οικισμού με το όνομα «Ελληνικό». Σ’ αυτά περιλαμβάνεται ένας μεγάλος τοίχος κατασκευασμένος από τετραγωνισμένους λίθους.

Τέλος περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση Αρχάμπολη (αρχαία πόλη), με τους πολλούς θρύλους που αναφέρονται σ’ αυτή.

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4| 5

 

design & construction by ENTELIA Informatics