ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλιακές και Ορεινές Περιοχές
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Νότια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΙV

 Δρακόσπιτα Πάλη Λάκα. Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα των περίφημων Δρακόσπιτων της Νότιας Εύβοιας για την ηλικία των οποίων ερίζουν οι σύγχρονοι ερευνητές, μερικοί εκ των οποίων τα χρονολογούν πριν από το 700 π.Χ. Στη θέση αυτή έχουμε σύμπλεγμα τριών Δρακόσπιτων με κοινό προαύλιο. 

Βρίσκονται στο βουνό πάνω από τα σύγχρονα Στύρα και κάτω από την περίφημη Ακρόπολη των Στύρων. Στα Δρακόσπιτα ο επισκέπτης (αφού φτάσει στην περιοχή μέσω ενός δύσβατου χωματόδρομου) θα οδηγηθεί από ένα αρκετά ανηφορικό και δύσκολο μονοπάτι (500-600 μ.), το οποίο καταλήγει σε άτεχνη φυσική κλίμακα. 

Πύργος Μαυρομιχάλη (Στύρα). Τα υπολείμματα του μύλου μέσα στον οποίο στις 12 Ιανουαρίου 1822 ο νεαρός ήρωας Ηλίας Μαυρομιχάλης έπεσε πολεμώντας τους πολυάριθμους Τούρκους πολιορκητές του. Βρίσκεται στο λόφο του Κοκκινόμυλου, βορειοδυτικά των Στύρων. Λίγα μέτρα πριν το μύλο υπάρχει μνημείο προς τιμή των πεσόντων στη μάχη των Στύρων του 1822.

Δρακόσπιτο Καψάλων. Το πιο ευκολοπροσβάσιμο Δρακόσπιτο της Εύβοιας. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στον δρόμο Στύρων – Καρύστου, λίγο έξω από τα Κάψαλα. Διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Λαογραφικό Μουσείο Καψάλων. Μία καλόγουστη λαογραφική έκθεση, αντιπροσωπευτική της παράδοσης των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας.

Κάστρο Φυλάγρα. Φρούριο πάνω σε φυσικό οχυρό και βραχώδη λόφο στην περιοχή του Ακταίου (Σκούαση). 

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4| 5

 

design & construction by ENTELIA Informatics