ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ                        

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλιακές και Ορεινές Περιοχές
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Νότια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΙΙΙ

 Μονή Μάτζαρη. Παλαιά γυναικεία μονή χτισμένη σε απάνεμη πλαγιά του ομώνυμου λόφου σε ύψος 200 μέτρα απέναντι από τον Οξύλιθο και βόρεια από το Όριο. Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου στη μνήμη της Παναγίας.  

Παλαιά Μονή Κλιβάνου. Ιστορική μονή, που σήμερα δεν λειτουργεί πια. Βρίσκεται σε πευκόφυτη πλαγιά χωματώδους λόφου (300 μ.), ανατολικά του χωριού Κρεμαστός  και στα Ν.Δ. του χωριού Ωρολόγι.

Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης. Παλαιά ιστορική μονή (γυναικεία σήμερα). Βρίσκεται 5 χλμ βόρεια της Κύμης σ’ ένα περιβάλλον με γκρεμούς, άγρια φύση και καταπληκτική θέα.

Λαογραφικό Μουσείο Κύμης. Ένα πολύ προσεγμένο λαογραφικό Μουσείο. Ιδρύθηκε το 1980. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία της Εύβοιας.

Μνημείο Ιωάννη Βελισσαρίου (Κύμη). Μνημείο και ανδριάντας προς τιμή του ηρωικού Κυμαίου αξιωματικού, γνωστού και ως «Μαύρου Καβαλάρη» των Βαλκανικών Πολέμων.

Πύργος Κουτουμουλά. Καλοδιατηρημένος ενετικός πύργος σε περίοπτη τοποθεσία κοντά στο χωριό του Κουτουμουλά.

Αρχαία Δύστος. Ίχνη της αρχαίας πόλης. Ο περίβολος της ακρόπολης ενισχύεται από 11 τετράγωνους πύργους.  Διαγράφει ημικύκλιο γύρω από τη βραχώδη  όχθη της λίμνης.

 

Πύλη των Αρμένων (Στύρων). Πρόκειται για τα ερείπια πάνω στην κορυφή του Aγίου Nικολάου (ύψ. 450 μ.), στο Kλιόσι, ορατά από κάθε σημείο της περιοχής των Στύρων. Το νεότερο κάστρο, κατά την Φραγκοκρατία, χτίστηκε πάνω στο τείχος της αρχαίας ακρόπολης των Στύρων.

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4| 5

 

design & construction by ENTELIA Informatics