ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΦΥΣΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Ι

Κατά τη διάρκεια των προτεινόμενων διαδρομών για τη γνωριμία με τη Β. Εύβοια, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει εκτός του μοναδικού φυσικού κάλλους, αρκετά φυσικά στις πόλεις και στις περιοχές της διαδρομής του. Ορισμένα από αυτά είναι:

Λιχάδα, Λιχαδονήσια. Περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά, προστατευόμενη από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000,  αλλά και ιστορία, που αρχίζει στα χρόνια των μύθων, περνά από την κλασσική αρχαιότητα και συνεχίζει ως τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ιαματικές Πηγές Αιδηψού. Φημισμένες από τη βαθιά αρχαιότητα. Ανάδειξαν την Αιδηψό σαν τον πιο αρχαίο τουριστικό προορισμό παγκόσμια. Σήμερα σε συνδυασμό με τις ομορφιές της πόλης, αποτελούν το μεγάλο δέλεαρ για τους πολλούς επισκέπτες της. Ιαματικές πηγές ισάξιες με αυτές της Αιδηψού αναβλύζουν στα Γιάλτρα και τα Ήλια.

 

Νησιώτισσα. Πανέμορφη πλαζ λίγο δυτικά του Ν. Πύργου Ωρεών. Πολλοί αρχαιολόγοι εικάζουν, πως εδώ ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ιστιαίας. Στο μικρό νησάκι υπάρχει κτίσμα της Ενετοκρατίας.

Κανατάδικα, υδροβιότοποι και υδροχαρές δάσος. Γραφικός παραλιακός οικισμός της Ιστιαίας, επί της απέραντης βορειοευβοϊκής αμμώδους ακτογραμμής. Εκατέρωθεν του οικισμού βρίσκονται το Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι (λιμνοθάλασσες), ένα φυσικό σύστημα δύο αξιόλογων υδροβιοτόπων, προστατευόμενων από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και το υδροχαρές δάσος του Αγίου Νικολάου, 800 μέτρα νότια της παραλίας των Κανατάδικων.   

σελιδα 1 | 2

 

design & construction by ENTELIA Informatics