ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ IΙΙ

Καστραδάκι. Αρχαιολογικός χώρος κοντά στα Ελληνικά Αρτεμισίου, όπου υπάρχουν ίχνη σημαντικού οικισμού της πρωτοελλαδικής περιόδου.

Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Άννας. Η βιτρίνα μιας περιοχής με δική της πολιτιστική προσωπικότητα και πανάρχαιες παρακαταθήκες, όπως το Διονυσιακό καρναβάλι της.

Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Είναι μια σχετικά νεοσύστατη γυναικεία μονή χτισμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά. Πρόσβαση από το 10ο χλμ. του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης. 

Μονή Οσίου Δαυίδ. Πασίγνωστη στην Εύβοια αλλά και στο Πανελλήνιο. Χτισμένη σε περιοχή μεγάλου φυσικού κάλλους. Στο περίβολο της μονής βρίσκεται ο τάφος του χαρισματικού ηγουμένου της Ιακώβου. Η μονή απέχει 35 χλμ. από την Αιδηψό.

Πύργος Ροβιών. Καλοσυντηρημένος Ενετικός πύργος στο κέντρο των Ροβιών Ελυμνίων.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης. Ένα μουσείο στημένο με πολύ μεράκι. Αποτυπώνει την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα μιας ιστορικής αλλά και πανέμορφης παραλιακής πόλης, με νησιώτικη προσωπικότητα.  Στο μουσείο εκτίθενται και αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή.

Μονή Γαλατάκη. Είναι η πιο παλαιά και ιστορική μονή της Βόρειας Εύβοιας. Απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λίμνης. Ο δρόμος είναι κατά το ήμισυ βατός χωματόδρομος. Το τοπίο και η θέα προς τον Ευβοϊκό αποζημιώνουν στο έπακρο τον ταξιδιώτη και τον προσκυνητή. Στον περίβολο της μονής σώζεται πύργος.   

Αρχαία Κήρινθος. Αρχαιολογικός χώρος κοντά στην παραλία του Μαντουδίου. Εδώ άκμασε η περίφημη Ομηρική «έφαλος Κήρινθος».

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4

 

design & construction by ENTELIA Informatics