ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ I

Κατά τη διάρκεια των προτεινόμενων διαδρομών για τη γνωριμία με τη Β. Εύβοια, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει εκτός του μοναδικού φυσικού κάλλους, αρκετά ιστορικά μνημεία στις πόλεις και στις περιοχές της διαδρομής του. Ορισμένα από αυτά είναι.

Αρχαιολογική συλλογή Αιδηψού και ρωμαϊκά βαλανεία. Ίχνη της αίγλης με την οποία, οι Ρωμαίοι κυρίως, περιέβαλαν την Αιδηψό. Η αρχαιολογική συλλογή φιλοξενείται στο κτίριο του ΕΟΤ, ενώ λείψανα βαλανείων υπάρχουν σε πολλά σημεία της λουτρόπολης. 

Πύργος Αγίας Παρασκευής Αιδηψού. Ενετικό μνημείο, στη μέση της διαδρομής Αιδηψού-Πολυλόφου.

Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων. (15 χλμ. από Αιδηψό). Η ιστορία της μονής είναι πολλών αιώνων και τα κειμήλια, που διασώθηκαν από τις διάφορες βαρβαρικές επιδρομές, είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η ομορφιά της φύσης που περιστοιχίζει τη μονή προκαλεί ψυχική ανάταση. 

Ταύρος Ωρεών. Ογκώδες γλυπτό φιλοτεχνημένο προς τιμή του Δημητρίου Πολιορκητή κατά την εποχή, που οι Μακεδόνες κυριαρχούσαν στο ελληνικό στερέωμα. Ένα από τα πολλά αγάλματα, που κοσμούσαν την περίλαμπρη αρχαία Ωρεό. Βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας των Ωρεών.    

Κάστρο Ωρεών. Ένα ακόμη δείγμα της μεγάλης ιστορίας της πόλης. Χτίστηκε επί Ενετοκρατίας σε θεμέλια αρχαιότερης οχύρωσης.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας.  Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης, πριν τη Σινασσό. Διαθέτει πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα.

σελιδα 1 | 2 | 3 | 4

 

design & construction by ENTELIA Informatics