ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Η Βόρεια Εύβοια σήμερα αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδος, προσιτή από κάθε άποψη για τους όλους Έλληνες.

Τα πορθμεία Αιδηψού-Αρκίτσας (πρόσβαση στο 150ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης) 

και Αγιόκαμπου-Γλύφας (πρόσβαση στο 280ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης), 

καθιστούν τη Βόρεια Εύβοια έναν πολύ κοντινό προορισμό, τόσο του προερχόμενου από τον ελληνικό νότο, όσο και του Βορειοελλαδίτη. Τα δρομολόγια των οχηματαγωγών,  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πολύ τακτικά και διευκολύνουν το πλήθος των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της περιοχής. Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε, πως από το 2004 εγκαινιάσθηκε και τρίτο πορθμείο στη Βόρεια Εύβοια, συνδέοντας την παραλία της Λιχάδας με τον απέναντι ευρισκόμενο Άγιο Κωνσταντίνο.

Για εκείνους, που προερχόμενοι κυρίως από την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα, προτιμούν να αφιχθούν μόνο οδικώς στη Β. Εύβοια, αφού περάσουν μία από τις δύο γέφυρες του Ευρίπου, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν την γραφική διαδρομή Χαλκίδας-Μαντουδίου-Λίμνης-Αιδηψού-Ισταίας (120 χλμ.).

Το οδικό δίκτυο στη Β. Εύβοια εξυπηρετεί σε γενικές γραμμές τον εποχούμενο επισκέπτη, που επιθυμεί να γνωρίσει όλα τα μυστικά της περιοχής.

Πρέπει να επισημανθεί, πως μεταξύ των πλεονεκτημάτων της Β. Εύβοιας είναι και η γειτονία της με τα μαγευτικά νησιά των Β. Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος). Η επικοινωνία τους  με τα λιμάνια της Β. Εύβοιας (Πευκί, Ωρεοί, Αιδηψός) είναι αρκετά τακτική κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

 

design & construction by ENTELIA Informatics