ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΙΙΙ

Μετά το φάρο της Βασιλίνας και μερικές μοναχικές φυσικές πλαζ, φθάνουμε στον τουριστικό Αγιόκαμπο. Στη συνέχεια μετά απλώνεται η πανέμορφη πλαζ της Νησιώτισσας 

για να τη διαδεχθούν, οι απέραντες αμμώδεις πλαζ του Ν. Πύργου και των Ωρεών, δύο από τα πιο γραφικά βορειοευβοϊκά θέρετρα, περιζήτητα για τις χάρες τους, όσο ακριβώς και τα νησιά του Αιγαίου.

Ανατολικότερα οι πεντακάθαρες αμμουδιές συνεχίζονται για πολλά χιλιόμετρα, παράλληλα με τους υδροβιότοπους των Κανατάδικων και τον ομώνυμο γραφικό οικισμό. Τελειώνουν στο Ασμήνιο και στο τουριστικά αναπτυγμένο Πευκί.

Από εδώ και μετά έχουμε να κάνουμε με το Αιγαίο και τις πευκόφυτες παραλίες του Αρτεμισίου. 

Τα πεύκα κοσμούν πληθωρικά τόσο τις αμμώδεις όσο και τις βραχώδεις ακτογραμμές που εναλλάσσονται. Αγριοβότανο, Ελληνικά, Βασιλικά, ακτή Φραγκάκη, Αγκάλη, και νοτιότερα οι παραλίες του Μαντουδίου. Μια πανδαισία εικόνων, που δεν περιγράφονται με λόγια.

Η παρουσίαση των παραλίων αυτού του ευβοϊκού τμήματος τελειώνει με ένα ανάλογο κρεσέντο. Πρόκειται για τις ακτές από το Πήλι μέχρι τη Βλαχιά και το Σαρακήνικο. Μια αληθινή έκπληξη. Ένα αποκορύφωμα θείας εικαστικής τέχνης. 

σελιδα 1 | 2 | 3 

 

design & construction by ENTELIA Informatics