ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 
» HOME
» Χρήσιμα Τηλέφωνα
» Εύκολη Πλοήγηση
» Πρόσβαση
» Ξενοδοχεία
________________
 
» ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
- Παραλίες
- Ενδοχώρα
- Φυσικά μνημεία
- Ιστορικά μνημεία
- Προτάσεις
» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
» ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
» ΣΚΥΡΟΣ
 

   

 

Προσβάσεις στη Βόρεια Εύβοια    

  Τουριστική υποδομή-Εκδηλώσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τη Βόρεια Εύβοια, συγκροτούν οι Δήμοι Κηρέως, Νηλέως, Ελυμνίων, Αρτεμισίου, Ιστιαίας, Ωρεών, Αιδηψού και η Κοινότητα Λιχάδος.

Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια λαμπρή ιστορία και παρακαταθήκες μεγάλων πολιτισμών. Ωρεός, Ιστιαία, Αιδηψός, Ελύμνιο, Οροβίαι, Κήρινθος, Αρτεμίσιο, Κήναιο, Δίον, κ.α. είναι ονομασίες αρχαίων πόλεων, που ανέπτυξαν μεγάλη πολιτισμική δραστηριότητα σε όλες τις ιστορικές περιόδους, καθώς και περιοχών συνδεδεμένων πότε με τη μυθολογία και πότε με καθοριστικές στιγμές της ιστορίας του ελληνισμού.

Η νεώτερη πολιτιστική εικόνα της Β. Εύβοιας βελτιώθηκε σημαντικά από τις προσφυγικές επιρροές του ελληνισμού της Μ. Ασίας μετά το 1922. Προκόπι, Φαράκλα, Κήρινθος, Ν. Πύργος, Ταξιάρχης, Καστανιώτισσα, Ν. Σινασσός είναι οι βασικότεροι προσφυγικοί οικισμοί της Β. Εύβοιας και η αφετηρία του κύματος προόδου, που χαρακτήρισε τις εξελίξεις του περασμένου αιώνα.

Αυτό που κάνει το Βόρειο κομμάτι της Εύβοιας να ξεχωρίζει από τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, είναι ο ιδανικός συνδυασμός του καταπράσινου δασώδους ορεινού περιβάλλοντος με τις ανυπέρβλητες σε ομορφιά ακτές, που το περιβάλλουν.

 

design & construction by ENTELIA Informatics